MÁRCIUS 8. Nőnapi köszöntő…

2022. március 8.

Én még abban az időben szocializálódtam, hogy a Nőnap nagyobb ünnep volt, mint a Nemzeti Ünnepek….. Minden azzal kezdődött, hogy a főnök összetrombitálta a férfi kollégákat, s megkérdezte: Ugye tudjátok, holnap Nőnap lesz, s ugye Ti is úgy gondoljátok a kolléganőket méltóképpen fel kell köszönteni ezen alkalomból. Megindult a vita birkapörkölt, marhalábszár, vagy halászlé legyen-e inkább. A kérdést az döntötte el, hogy a főnök horgászni járt minden vasárnap, jobban mondva fröccsözni a haverokkal és az alibi halat a halasnál vette meg előre szombaton, ezért a halasnál komoly kedvezményt kapott.. Halászlé lesz… A következő egy-két órában sikerült megállapodni a bor, a pálinka, a sör mennyiségéről, na meg mennyi szóda és kenyér kell, ki főz és mennyivel előbb kezdődjön, mint a munkaidő vége. Eljött az ünnepi pillanat, a főnök az asztalfőn állva köszöntötte a hölgyeket, közben kiderült a virágról megfeledkeztek… Kivéve néhány stréber kollégát, akik egyenként köszöntötték a kolléganőket még napközben… A szakszervezeti bizalmi elszalasztotta a hivatalsegédet/ a legfiatalabbat ( tetszés szerint) a közeli virágboltba, akármilyen virágért, hogy majd távozáskor a hölgyek kezébe nyomják…

A hölgyek feszengve kanalazták a halászlét, vagy sehogy, mert túl csípős volt, ittak a szódából, mert üdítő nem igen volt és elköszöntek. Maradt esetleg egy-két egyedülálló, vagy kikapósabb feleség. Kezdődhetett az igazi ünnepség a készletek erejéig, asztal aljáig…. Ja és a virág sem mindig ért oda…. De ugye mekkorát változott a világ?…. De március 8. továbbra is március 8.-ára esik, s vannak akik ma is ünnepként tartják számon. Én is, mi is. A magam és a Vinnováció kft. borászati laboratóriuma nevében kívánok a Hölgyeknek nagyon sok boldogságot, békés sikeres hosszú életet szeretetben , megbecsülésben…

LEHET-E TETŰ A BORBAN?…

LEHET-E TETŰ A BORBAN?…

A bort számos szempont alapján vizsgálhatjuk, értékelhetjük, de ami legelőször szembetűnik az a színe, minden más tulajdonságát megelőzve.
Mégis kevés figyelmet kap ahhoz képest, hogy ez az első benyomás az első korty előtt, nagyon sok mindent elárul a borról. Újabban számos kutatás összekapcsolja a kóstolást, a mért labor paramétereket és a színjellemzőket….

bővebben
A LÉGY ILLATA…

A LÉGY ILLATA…

A Drosophilidae, egy változatos légycsalád soraiban üdvözölhetjük a minden tudomány állatorvosi lovát, a muslicát is. Újabban hozzánk települt családtag a pettyes szárnyú muslica nyárvégétől keseríti meg napjainkat….

bővebben

Kapcsolat

Vinnováció Borlabor | Borvizsgálatok a legkorszerűbb technológiával

A minőségi borhoz nagyon fontos a must, az erjedő bor és a kész bor összetevőinek pontos ismerete, mérése. Borvizsgálat, mérés és egyéb szolgáltatások nálunk rendkívül kedvező áron!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK CÍME:

Vinnováció Kft.

9400 Sopron, Dózsa György utca 9.

A helyközi buszpályaudvar mögött a Lackner Kristóf úttal párhuzamos utcában.

Hétfőtől csütörtökig, 8 – 16 óráig várjuk az Önök megbízását.

Telefonszámunk: +36 70 884 8432

Email címünk: info@vinnovacio.eu

15 + 9 =