MÁRCIUS 8. Nőnapi köszöntő…

2022. március 8.

Én még abban az időben szocializálódtam, hogy a Nőnap nagyobb ünnep volt, mint a Nemzeti Ünnepek….. Minden azzal kezdődött, hogy a főnök összetrombitálta a férfi kollégákat, s megkérdezte: Ugye tudjátok, holnap Nőnap lesz, s ugye Ti is úgy gondoljátok a kolléganőket méltóképpen fel kell köszönteni ezen alkalomból. Megindult a vita birkapörkölt, marhalábszár, vagy halászlé legyen-e inkább. A kérdést az döntötte el, hogy a főnök horgászni járt minden vasárnap, jobban mondva fröccsözni a haverokkal és az alibi halat a halasnál vette meg előre szombaton, ezért a halasnál komoly kedvezményt kapott.. Halászlé lesz… A következő egy-két órában sikerült megállapodni a bor, a pálinka, a sör mennyiségéről, na meg mennyi szóda és kenyér kell, ki főz és mennyivel előbb kezdődjön, mint a munkaidő vége. Eljött az ünnepi pillanat, a főnök az asztalfőn állva köszöntötte a hölgyeket, közben kiderült a virágról megfeledkeztek… Kivéve néhány stréber kollégát, akik egyenként köszöntötték a kolléganőket még napközben… A szakszervezeti bizalmi elszalasztotta a hivatalsegédet/ a legfiatalabbat ( tetszés szerint) a közeli virágboltba, akármilyen virágért, hogy majd távozáskor a hölgyek kezébe nyomják…

A hölgyek feszengve kanalazták a halászlét, vagy sehogy, mert túl csípős volt, ittak a szódából, mert üdítő nem igen volt és elköszöntek. Maradt esetleg egy-két egyedülálló, vagy kikapósabb feleség. Kezdődhetett az igazi ünnepség a készletek erejéig, asztal aljáig…. Ja és a virág sem mindig ért oda…. De ugye mekkorát változott a világ?…. De március 8. továbbra is március 8.-ára esik, s vannak akik ma is ünnepként tartják számon. Én is, mi is. A magam és a Vinnováció kft. borászati laboratóriuma nevében kívánok a Hölgyeknek nagyon sok boldogságot, békés sikeres hosszú életet szeretetben , megbecsülésben…

TAPPO COLMATORE PER BOTTI….          töltősapka, légzsilip, vagy ahogy tetszik…

TAPPO COLMATORE PER BOTTI…. töltősapka, légzsilip, vagy ahogy tetszik…

Tappo colmatore, töltősapka, légzsilip magyarul. Szinte egyetlen toszkánai pincéből sem hiányzik. Segít, hogy ne kelljen a hordót, tartályt feleslegesen nyitogatni, automatikusam utántölti a bort apadás esetén, illetve teret enged tágulásakor. Van literes, félliteres, üvegből is, műanyagból is. Amellett, hogy védi a bort az oxidációtól, egyben a pincék dísze is, ides-tova 500 éve..

bővebben
EGY POHÁR VÖRÖSBOR KONDITEREM HELYETT, avagy miért csökkentsük a borok alkoholtartalmát…

EGY POHÁR VÖRÖSBOR KONDITEREM HELYETT, avagy miért csökkentsük a borok alkoholtartalmát…

Amig korábban a borok alkohol tartalmának csökkentését meglehetősen szűk határok közé szorították, ma a szabályozás egyre megengedőbbé vált. Kezdetben csak a piaci elvárások, a fogyasztói szokások kényszerítették rá a borászokat az új módszerekre, ma a klímaváltozás a legfőbb mumus. De a cél változatlan: a bor egyéb összetevőiből lehetőleg ne, vagy a legkevesebbet veszítse a beavatkozással.

bővebben

Kapcsolat

Vinnováció Borlabor | Borvizsgálatok a legkorszerűbb technológiával

A minőségi borhoz nagyon fontos a must, az erjedő bor és a kész bor összetevőinek pontos ismerete, mérése. Borvizsgálat, mérés és egyéb szolgáltatások nálunk rendkívül kedvező áron!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK CÍME:

Vinnováció Kft.

9400 Sopron, Dózsa György utca 9.

A helyközi buszpályaudvar mögött a Lackner Kristóf úttal párhuzamos utcában.

Hétfőtől péntekig, 9-15 óráig várjuk az Önök megbízását.

Telefonszámunk: +36 70 884 8432

Email címünk: info@vinnovacio.eu

9 + 4 =