Ez a pillanat is eljött….

2021. augusztus 24.

Már a honlap megszületésekor gondolkodtam azon,

hogy nem a Facebookon fogom közzé tenni azokat a bejegyzéseket, amelyek arról szólnak, hogyan segíti a borlabor a hozzáfordulókat, hogy a lehető legtermészetesebb módon, folyamatosan azonos stílusú kiváló borokat készíthessenek, megelőzve a borhibákat és borbetegségeket.

Ez a blog szeretné meggyőzni azokat is, akik azt gondolják, hogy eddig is jól boldogultak a mustfokolóval, néhány gyors teszttel, na meg a valós vagy vélt tudással, tapasztalattal. A valóság az, hogy kizárólag akkor készülhetnek kiváló borok, ha nem csak sejtik, vélik mi van a mustban, borban, hanem pontosan tudják azt.

Az elmúlt két évben napi olvasmányaimmá váltak a must és a bor vizsgálatával kapcsolatos kutatások, doktori értekezések, valamint azok az írások, amelyek azon témakörben születtek, hogy mit és miért mérjünk a mustban, az erjedőben, a borban, és az, hogyan lehet a szőlőből a lehető legtöbbet kihozva kiváló bort készíteni. Ezt próbálom “blogra váltani” ….

Hurrá megvan a mustunk… de….

Hurrá megvan a mustunk… de….

Ugorjunk egyet.. Mármint lépjük át egyszerűen a szőlőfeldolgozás egy jelentős szakaszát, ébredjünk arra, hogy megvan a mustunk, s terveink között fehérbor szerepel, s így már az is adja magát, hogy mi volt az alapanyag... A borászatokban évszázadokon keresztül...

bővebben
Szedni vagy nem szedni: ez itt a kérdés…

Szedni vagy nem szedni: ez itt a kérdés…

A megbízható tervezés... Továbbra is kapom a "beszólásokat" a szükség van-e laboratóriumi háttérre a kiváló bor készítéséhez témában... El is ismertem, lehet kitűnő bort készíteni, labor, műszerek, bármi hozzáadott anyag nélkül is, de azon kár vitázni, hogy mindez...

bővebben

Kapcsolat

Vinnováció Borlabor | Borvizsgálatok a legkorszerűbb technológiával

A minőségi borhoz nagyon fontos a must, az erjedő bor és a kész bor összetevőinek pontos ismerete, mérése. Borvizsgálat, mérés és egyéb szolgáltatások nálunk rendkívül kedvező áron!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK CÍME:

Vinnováció Kft.

9400 Sopron, Dózsa György utca 9.

A helyközi buszpályaudvar mögött a Lackner Kristóf úttal párhuzamos utcában.

Hétfőtől péntekig, 9-15 óráig várjuk az Önök megbízását.

Telefonszámunk: +36 70 884 8432

Email címünk: info@vinnovacio.eu

8 + 11 =