Blog

Vinnováció Borlabor – Blog a minőségi borért

LEHET-E TETŰ A BORBAN?…

LEHET-E TETŰ A BORBAN?…

A bort számos szempont alapján vizsgálhatjuk, értékelhetjük, de ami legelőször szembetűnik az a színe, minden más tulajdonságát megelőzve.
Mégis kevés figyelmet kap ahhoz képest, hogy ez az első benyomás az első korty előtt, nagyon sok mindent elárul a borról. Újabban számos kutatás összekapcsolja a kóstolást, a mért labor paramétereket és a színjellemzőket….

bővebben
A LÉGY ILLATA…

A LÉGY ILLATA…

A Drosophilidae, egy változatos légycsalád soraiban üdvözölhetjük a minden tudomány állatorvosi lovát, a muslicát is. Újabban hozzánk települt családtag a pettyes szárnyú muslica nyárvégétől keseríti meg napjainkat….

bővebben
CUKROT, VAGY MUSTSŰRÍTMÉNYT?…       ESETLEG ÚGY JÓ, AHOGY VAN…

CUKROT, VAGY MUSTSŰRÍTMÉNYT?… ESETLEG ÚGY JÓ, AHOGY VAN…

Felvetődik a kérdés szüret táján: savra. vagy cukorra. Ritka az optimális eset, hogy a szőlő kellően érett és a savak is rendben vannak. A saját savak általában fontosabbak a várható alkoholnál, amin azért lehet segíteni, ha szükséges. De cukrot, vagy mustsűrítmény adjunk hozzá, vagy hagyjuk ahogy termett?

bővebben
YAN, FAJÉLESZTŐ, ÉLESZTŐ TÁPANYAGOK, BORLABOR, EGYÉB ÚRI HUNCUTSÁGOK…

YAN, FAJÉLESZTŐ, ÉLESZTŐ TÁPANYAGOK, BORLABOR, EGYÉB ÚRI HUNCUTSÁGOK…

Évszázadok óta készülnek kiváló borok, évtizedes eszközökkel is elérhető ugyanaz, mint a digitális, csilivili berendezésekkel… Mi a fene az a YAN, minek ide fajélesztő. Eddig is sütött a nap, fújt a szél, esett az eső, vagy nem esett, jól megvolt a borász labor nélkül… Vagy még sem? Esetleg mégis megváltozott valami?

bővebben
Ismét eltelt egy év….

Ismét eltelt egy év….

2020. 2021. 2022. s rövidesen 2023. Igen lassan elmondhatjuk, hogy több mint három éve állunk a borászok szolgálatában. De azt már most leírhatom, hogy elértem az eredeti célt, nagy biztonsággal meg tudom mondani miért nem Grüve a Soproni Zöldveltelini, mitől soproni a Soproni Kékfrankos…

bővebben
LASSAN MEGINT ELMÚLIK EGY ÉV…

LASSAN MEGINT ELMÚLIK EGY ÉV…

Ismét közeleg az év vége… Persze helyből is lehet gyorsítani, de egy kis nekifutásból könnyebb… Egy kis pihenő után esetleg még könnyebbb…

bővebben
AMIKOR BIZTOS HAZUDIK A RÓKA…             avagy a must és a bor savai 2022-ben…

AMIKOR BIZTOS HAZUDIK A RÓKA… avagy a must és a bor savai 2022-ben…

A szőlőből kerül a borba az almasav, a borkősav, a citromsav, illetve néhány csekély mennyiségű más sav is, a szőlő egészségi állapotától, érettségétől, a fajtától és a terroirtól függően. A savak mennyiségére a klíma is jelentős hatással van, ezt az idei évjárat is igen szemléletesen bizonyítja….

bővebben

Kapcsolat

Vinnováció Borlabor | Borvizsgálatok a legkorszerűbb technológiával

A minőségi borhoz nagyon fontos a must, az erjedő bor és a kész bor összetevőinek pontos ismerete, mérése. Borvizsgálat, mérés és egyéb szolgáltatások nálunk rendkívül kedvező áron!

 

ÜGYFÉLSZOLGÁLATI IRODÁNK CÍME:

Vinnováció Kft.

9400 Sopron, Dózsa György utca 9.

A helyközi buszpályaudvar mögött a Lackner Kristóf úttal párhuzamos utcában.

Hétfőtől csütörtökig, 8 – 16 óráig várjuk az Önök megbízását.

Telefonszámunk: +36 70 884 8432

Email címünk: info@vinnovacio.eu

1 + 4 =